A mészkő párkány jó választás, ha a tartósság fontos!

Szponzorált tartalom

mészkő párkány
mészkő párkány

A megfelelő ablakpárkány megtalálásához jó, ha minden lehetőséget számításba veszünk. A legfőbb kérdés az, hogy kültéren vagy beltéren szeretnénk felhasználni. Ezután jöhetnek az egyéb tulajdonságok, ami fontosak lehetnek, például az anyag és szín. 

Időtlen megoldások jellemzik a természetes kőzetekből készült burkolatokat. Ha az ablak keretét kell burkolni, akkor is nyugodtan gondolkodhatunk bennük, mert rendkívül tartósak és ráadásul kivételesen szépek. Méltán népszerű választás tehát a mészkő párkány, mely esetében évtizedekkel előre tervezhetünk.

Sokoldalúságukról és praktikus előnyeikről híresek ezek a kövek, ami a mészkőre is igaz. Aki egyedi és tartós anyagot keres a párkányhoz, az a mészkővel megtalálhatja a számításait. Egy üledékes kőzetről beszélhetünk, melynek megjelenése finom, magával ragadó. Színválasztéka kevésbé széles palettát mutat, mint egyéb más kőzetek, de pont ettől olyan különleges. Melegséget és kifinomultságot áraszt magából, ezért a mészkő párkány a klasszikus és modern dizájnban egyaránt megállja a helyét.

Kivételes tartósságot biztosít, ami természetességének köszönhető. Mivel számolni kell vele, hogy sok eső és napsütés, sőt még fagy is érheti az ablakpárkányt, ezért mindenképp előnyös, ha olyan megoldást választunk, ami képes ellenállni az effajta időjárási viszontagságoknak. Nem kétség, hogy a mészkővel rátalálhatunk a tökéletes párkány anyagra, melyet egyedi méretben is legyártathatunk. Amennyiben egyedi méretekben szeretnénk mészkő párkányt vásárolni, úgy a Kőpárkányos segítségével megoldható a méretre vágás, melynek köszönhetően nem kell vésésben gondolkodnunk vagy helyreállítási munkákra költenünk.

A fagyálló mészkő ablakpárkányokat természetes állapotukban hagyva rusztikus és texturált megjelenést kaphatunk, ami azt jelenti, hogy mellőzzük a felületkezelést. Csiszolással, polírozással pedig modern megjelenést biztosíthatunk számára. A tisztítása is könnyebb lesz ettől, de muszáj kihangsúlyozni, hogy a természetes kőzetek karbantartása egyébként is egyszerű.

A mészkő egy természetes anyag, hőelnyelő képessége hozzájárul a kényelmesebb beltéri környezethez. Ennek ellenére kültéren kerül gyakrabban felhasználásra pont azért, mert tartós és ellenálló, s nem utolsó sorban könnyű karbantartani, viszonylag könnyen tisztítható. Hosszú élettartama miatt a mészkő párkány ideális választás abban az esetben, ha hosszú távra tervezünk és olyan ablakpárkányt keresünk, ami valóban időtálló.

A mattcsiszolt és polírozott megmunkálás lehetővé teszi, hogy finomítshassunk megjelenésén. Natúr állapotában durvább felületet ad, aminek szintén megvan a maga szépsége. Ellenben, ha valami kifonomultabb megjelenésre szeretnénk törekedni, akkor még mindig ott a lehetőség a csiszolásra.