A szalagfüggöny milyen, mint árnyékoló?

Szponzorált tartalom

szalagfüggöny
szalagfüggöny

Emlékszem, annak idején milyen nagy dolog volt, hogy az osztálytermünkbe szimpla függönyök helyett szalagfüggöny került felszerelésre. Igaz, hogy az osztály gyermekeinek szülei finanszírozták, de az is tisztán megvan, hogy mennyivel kellemesebb volt később vele a teremben tartózkodás, arról nem is beszélve, hogy sokkal szebb látványt nyújtott elődjénél.

Tehát nem véletlen, hogy ebbe ruháztak a szülők, vagy éppen hogy számos irodában vagy otthonban használják! Mit kell tudni a szalagfüggönyről? Az első benyomás róla az, hogy nagyon esztétikus és dekoratív. A tartóssága is kiemelkedő, ráadásul a nagy üvegfelületek takarása könnyedén megoldható vele.

Amellett hogy a szalagfüggöny remek árnyékoló, térelválasztóként is tökéletesen működik. Ezért is láthatjuk sok irodában és hasonló helyeken ebben a formában. Mellette szól még továbbá, hogy bárhogyan szabályozhatjuk vele a bejövő fény erősségét.

Rengeteg féle anyag és szín elérhető, ezért teljes mértékben hozzá tudjuk igazítani a helység berendezéséhez. Akár a hagyományos színek mellett döntünk, akár valami különleges színre vágyunk, mind megoldható!

Beszéljünk még egy kicsit a tisztításáról. Mivel könnyen tisztítható, ezért hosszú idő eltelhet addig, mígnem valóban ki kell tisztítani. Ezt a tulajdonságot a portaszító impregnált bevonatnak köszönhetjük, amivel a lamellák be vannak vonva. Viszont nem szalbad házilag tisztítani, tehát a szalagfüggöny tisztítása speciális kezelést igényel, bár vannak olyan megoldások, amivel otthon is tisztán tudjuk tartani. Erről a Redőnyben Otthon weboldalán bővebben olvashat.

Nem kell sztenderd méretet választani, hiszen bármilyen méretben rendelkezésre áll. Akármelyik irányban tudjuk mozgatni a lamellákat, tehát az is mindegy, hogy éppen jobbra vagy balra szeretnénk elhúzni a szalagfüggönyt.