A lefolyó tisztítása nem is nagy ördöngösség!

Szponzorált tartalom

lefolyó tisztítása
lefolyó tisztítása

A fenti cím persze csakis akkor igaz, ha nem most csináljuk először, vagyis pontosabban, ha nem maradt el évekig a lefolyó tisztítása! Mert ha így van, akkor valamivel nehezebb dolgunk lesz, de az sem lehetetlen!

Ha hetente, kéthetente elvégezzük a tisztítást házilag, akkor nem lesz gond, hiszen ezzel gondoskodhatunk róla, hogy ne alakuljon ki komolyabb dugulás. Nyilván a rendszer minősége, kialakítása is szerepet játszik ebben, de most vegyük úgy, hogy nincs állandó jellegű csatornázási problémánk.

A legelső dolog, amit ki kell emelni, hogy felejtsük el a drága duguláselhárító szereket, mert több, mint valószínű, hogy csak sokat áldozunk rá, de egy duguláselhárító szakemberrel olcsóbban is megúsznánk. Ha komoly a baj, válasszuk a szakértőket!

Amennyiben megelőzés jelleggel szeretnénk tenni valamit, hogy a későbbiekben le alakuljon ki dugulás, akkor elő az egyszerű, ám annál hasznosabb és hatékonyabb szerekkel!

Az egyik jó barátunk a lefolyó tisztítása során az ecet, a másik a szódabikarbóna. Ez a két anyag tökéletesen alkalmas a tisztításra, szennyeződések feloldására és az előbbi még a fertőtlenítésről is gondoskodik helyettünk.

Az sem mindegy, hogy a zuhanylefolyó, konyhai mosogató esetében van dugulás, mert ahogyan a csotoreselharito.hu weboldal blog bejegyzéseit alaposabban megnézzük, akkor rájöhetünk, hogy sok különböző eset van és megtudhatjuk azt is, hogy a lefolyó tisztítása során hol milyen szereket érdemes alkalmazni.