Egy csodás üzenetű családi vállalkozás.

Szponzorált tartalom

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról - komplex alkoholelvonó kezelés
Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés

Bemutatok a kedves olvasónak egy olyan családi vállalkozást, amelynél nehéz hitelesebbet találni. Egy régi ismerősöm mutatta meg nekem ennek a vállalkozásnak a weboldalát. Nézzük hát: Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés.

Megnézegettem, elolvastam mindent, amit a honlapon találtam és magával ragadott az egész. Tisztelem, amikor valaki egy jó cél érdekében cselekszik. A Felépülök Családi Felépülési Központ éppen ilyen céllal alakult meg. Egy olyan család alapította, akik maguk is éltek át a közvetlen környezetükben ilyen problémát.

Itt az alkoholizmus problémájáról van szó. Erről fog szólni a cikk. Ez egy olyan betegség – mert nem tagadhatjuk, le és nem nevezhetjük máshogyan -, ami testi, lelki, mentális, progresszív betegség. Az ilyenekre általában komplex megoldásra van szükség. Hiszen aki alkoholizmusban vagy más függőségben szenved, nem mindig érzi a határokat, nem tudja mi a jó döntés és mi a kevésbé jó. Ahhoz nagyon elszántnak és bátornak kell lenni, hogy valaki elvonóra vagy rehabilitációra menjen. Pedig ez az egyik legjobb döntés. Hiszen egy ilyen helyen, mint az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés, addiktológiai szakemberek, külső szemlélők segítenek profi módon és támogatnak a felgyógyulás felé vezető úton.

Természetesen az alkoholizmusból való felgyógyuláshoz, és egy ilyen rehabilitációs programhoz több kell, mint puszta megjelenés. Mindenképpen őszintének kell lennie e gyógyulni vágyó embernek. Saját magával és a szakemberekkel szemben is. Hajlandónak kell lennie megtenni azokat a lépéseket, amelyek a gyógyuláshoz segítik hozzá, még akkor is, ha néha kellemetlennek vagy feleslegesnek érzik azokat. Továbbá jellemeznie kell őket a tenni akarás tulajdonságának, mivel fontos, hogy ne passzívan, unatkozva, várva a csodát, hanem aktívan, cselekedve, előre haladva járjon be a páciens egy utat. Végül pedig minden esetben nyitottnak kell lennie a változásra, az újra, az új életre, az új szokásokra, hiszen csak így lehet valami régi rossz szokást vagy függőséget magunk mögött hagyni.

Fontos még, hogy a Felépülök Családi Felépülési Központ nem csupán a függő embereknek nyújt segítséget, hanem a családtagoknak is, hiszen nekik is sok dolgot kell feldolgozniuk, ha van a közvetlen környezetükben egy alkoholista személy. A központ egy úgynevezett Minnesota-modell alapján kialakított, 28 napos bentlakásos program mentén segít a gyógyulni vágyóknak. Ez a modell már 70 éve hatalmas népszerűségnek és sikereknek örvend az Egyesült Államokban. Ott szinte az összes rehabilitációs intézetben ez alapján dolgoznak. Hazánkban is 70-75%-os sikerességgel gyógyulnak fel az emberek az általam ismertetett központ adatai alapján.

A honlapon sok egyéb információnak utána lehet járni, lehet olvasni a család személyes történetéről, lehet fényképeket nézegetni, van információ a programról is és videók, média megjelenések is megtekinthetőek.