A bölcsesség fog eltávolítása olykor nélkülözhetetlen!

Szponzorált tartalom

bölcsesség fog
bölcsesség fog

Sokáig, akár évtizedekig is észrevétlen maradhat a jelenléte, majd egyszer csak megnehezíti az ember életét. Cikkünkben a bölcsesség fog okozta nehézségek és egyben lehetőségek a téma, avagy mit tehetünk, ha a 8-as fog megnehezíti a mindennapjainkat?

Réges-régen még meg volt a maga szerepe, azonban mára sokkal inkább csak problémákat okoz ez a bizonyos fog. Akár 4 is lehet belőle, de az is előfordulhat, hogy csak 2 fejlődik ki belőle. Sok esetben abból fakad a fájdalom, hogy a bölcsesség fog szeretne előtörni, azonban számára már nincs elég hely.

Ilyenkor nem csupán a fájdalom az, ami gondot okoz, hanem sokkal inkább a következmények, melyek között az is szerepel, hogy annak ellenére, hogy helye már nincs, mégis utat tör magának. Ilyenkor a fogazat elmozdul, elcsúszik. Ez nem csak esztétikailag zavaró, hanem további fájdalmakkal jár és egyéb problémákat tud okozni a későbbiekben.

Pont emiatt javasolják a fogorvosok, hogy inkább távolítsák el a fogat, mintsem a későbbiekben más fogak is kárát lássák annak, hogy a bölcsesség fog ilyen erőszakosan tör előre. Műtéti úton zajlik az eltávolítás, amihez nem feltétlenül van szükség altatásra. Mindig személyre szabottan jár el a Hegedűs Dental fogászat, ahol kellemes környezetben, kíméletesen gyógyulhatnak a páciensek!